MALA ŠOLA AJURVEDE IN ZELIŠČARSTVA

SERIJA BREZPLAČNIH WEBINARJEV

Ajurveda ni samo najstarejše in najbolj celovito znanje, ampak je predvsem NAJBOLJ PREPROSTO znanje, kako poskrbeti za svojo srečo in zdravje ter ob tem na nenaporen način razvijati svoj POLN potencial kot človeško bitje. V tokratnih webinarjih bomo uporabili znanje Ajurvede za razumevanje znakov stresa in oslabljene imunosti.

Domače zeliščarstvo je tisočletja ljudem v naših krajih pomagalo živeti in ohranjati visoko raven zdravja na naraven način. Z znanji našega očeta Jožeta Majesa, se danes z zdravilnimi rastlinami pomagamo in učimo, kako živeti zdravo in polno življenje

PRIJAVI SE TUKAJ

Nimate takrat časa? Ni problema, vseeno se prijavite in poslali Vam bomo email z linkom, kjer si boste posnetek lahko ogledali kasneje.

Že izvedeni webinarji

Poglejte si katere webinarje smo že izvedli brezplačno v Mali šoli Ajurvede in zeliščarstva

01

Ravnotežje je ključ do zdravja

V tem webinarju smo obdelali osnove ajurvede, pogledali kako ajurveda gleda na stvarstvo, razložili kaj so doše in katere tri tipe ljudi poznamo. Obdelali smo tri znane ajurvedske začimbe, rastline in 3 znana domača zelišča.

02

STRES in IMUNOST - znaki stresa in PANDEMIJA

V drugem webinarju na temo Stres in imunost smo govorili o tem, kako prepoznati znake stresa in oslabljene imunosti. Znake smo predstavili iz treh vidikov: Nevrološko, duševne (Vata), Prebava in presnova (Pitta) in Telesne znake (Kapha). Posebej zanimiv je bil pogled na PANDEMIJO in aktualno dogajanje. Skozi prizmo 20 letnih izkušenj smo želeli predstaviti svoj pogled na pandemijo, cepljenje in aktualne problematike časa.

03

STRES in IMUNOST - rešitve

V tretjem webinarju smo prikazali, kako na preprost način izstopiti iz začaranega kroga stresa in oslabljene imunost s pomočjo zdravilnih rastlin, ki jih vsi poznate: šentjanževka, rman, aronija, rožni koren.... Predstavili bomo kaj znanstvene raziskave govorijo o učinku teh rastlin na znake stresa in oslabljene imunosti predstavljene v 2. webinarju.

04

Vprašanja in odgovori

Jože, Vesna in Andrej smo odgovarjali na aktualna vprašanja

05

Ajurimun

Webinar predstavlja imunost skozi oči Mahariši ajurvede. V webinarju sva Andrej M. in doc.dr Gordano Markovič podala ajurvedske rešitve za preventivo pred COVID, tretmane med akutno fazo in po akutni fazi COVID-a in rekonvalescenco po COVID-u. Podani so protokoli in rešitve tako za odrasle kot za otroke.

“Kaj če nimam časa, da bi si ogledal webinar v živo, a si še vedno želim ogledati posnetek”

Ni problem. Če si nimate časa ogledati webinarja v živo, Vam bomo po končanem webinarju poslali povezavo na stran, kjer si boste lahko ogledali posnetek kasneje. Vendar pozor - posnetki webinarjev bodo na voljo le osebam, ki bodo prijavljeni na webinar. Zato Vam svetujemo da se prijavite. 

Super, sem za !

Spoznajte predavatelje

Jože Majes - zeliščar

O Jožetu je težko kaj napisati, saj najlepše govorijo o njem njegovo delo. V zadnjih 20 letih je o zdravilnih rastlinah skoraj desetletje nastopal v raznih TV oddajah in tako ljudem, kar domov pripeljal izredno bogato znanje o zdravilnih rastlinah. Je avtor 3 knjig ZDRAVNIK ZDRAVI NARAVA OZDRAVI, avtor neštetih predavanj o zeliščih po slovenskih krajih in vaseh, ustanovitelj več 10 društev o zdravilnih rastlinah in idejni oče in ustanovitelj PLAVICE, ki Vam že skoraj 20 let prinaša številne zeliščarske izdelke. Je tudi izreden botanik in poznavalec zdravilnih rastlin v Naravi, s tem znanje pa je postal tudi predavatelj na prvi fakulteti za fitoterapijo v Novem mestu.

Vesna Majes Klančičar - zeliščarka in terapevtka Mahariši ajurvede (v šolanju)

Moj osnovni poklic je medicinska sestra, kasneje sem študirala in tudi 4 leta delala kot defektolog DP FIBO na Univerzi v Ljubljano . Ko me je oče povabil, da se mu priključim pri delu z zdravilnimi rastlinami, se mi je odprl povsem nov svet zdravilnih rastlin . Znanje anatomije, patologije, fiziologije mi seveda tudi v svetu zelišč pride prav, kjer sedaj delujem že preko 10 let. V največje veselje mi je združevati naše bogate zdravilne rožice ter globoko in dovršeno znanje Ajurvede, ki me uči kako z preprostimi koraki narediti življenje prijetno. 

Andrej Majes - zeliščar in terapevt Mahariši ajurvede

Andrej Majes se z Ajurvedo in Mahariši Vedsko znanostjo ukvarja že 23 let. Končal je 2 letni študij Ajurvede v okviru Nemške akademije za ajurvedo v Nemčiji v Regensburgu pod vodstvom dr. Wolfganga Schachingerja in dr. Ernsta Schrotta ter kasneje 3 letni študij Maharishi College of Perfect Health iz Nizozemske, ki je pod njegovim vodenjem potekal v Sloveniji.


PRIJAVITE SE S KLIKOM NA TA GUMB