dr. Rajat Kant Sharma

“Potrebno je hoteti in znati uporabljati znanje, ki smo ga pridobili  ter ga podeliliti z vsemi. Vsem želim dobro zdravje.”
– Dr. Rajat SharmaGlede na to da prihaja iz družine ajurvedskih zdravnikov je od otroštva opazoval in sodeloval na področju ajurvedskega holističnega zdravstvenega sistema. “Videl sem kako je moj ded pripravljal ajurvedska zdravila in jih predpisoval pacientom. To mi je bila velika inspiracija, svet ajurvede me je zanimal že od malih nog,” pravi dr. Sharma.
Formalno izobrazbo je pridobil v bolnici Dabur Dhanwantry. Prav tako je opravil specialistično izobraževanje na področju nutricionizma, naturoterapije, joga-terapije, medicinske astrologije in Panchakarme. Izbran je bil za specializacijo na področju Panchakarme v Nacionalni Ajurvedski Akademiji (National Academy of Ayurveda) za Guru Shishya Parampara – učitelja v neprekinjenem nasledstvu učitelj- učenec.

Delal je z mnogimi ajurvedskimi centri v Indiji, še posebno je pomembna Mahariši Ajurveda, katera nudi in prenaša to veličastno znanje, nudi celostno medicinsko pomoč, pa naj bo govora o Panchakarmi, kvalitetnih in učinkovitih zdravilih, življenjskem stilu itd.
Mahariši ajurveda velja svetu kot najbolj celovit sistem ajurvedskega pristopa k zdravju. Je gonilna sila razvoja zadnjih 30 let na področju ajurvede. Po svetu delujejo številne klinike Mahariši ajurvede od ZDA, Nemčije do Indije s katerimi aktivno sodelujemo pri iskanju rešitev za Vaše zdravje.

Dr. Sharma: »Že leta sem priča kako Ajurveda pomaga ljudem da uživajo v uravnoteženem zdravju. Potoval sem v različne države sveta in učil javnost in strokovnjake s področja zdravstva o Ajurvedi, še posebno pa o zdravstvenih prednostih ajurvedskega življenjskega stila in ajurvedskih zdravilih«

Vodil je Ajurvedski center za zdravljenje kroničnih bolezni.

Pacientu in njegovi mediciski zgodovini pristopa previdno. Postavi diagnozo pulza v skladu z ajurvedskimi parametri, daje navodila za prehrano, življenski stil, predpisuje potrebna ajurvedska zdravila, Panchakarma terapijo in  joga terapijo.
Je strokovnjak za različne kronične bolezni: respiratorne, prebavne,  reproduktivne, sladkorne bolezni, visok pritisk, debelost in visok holesterol, bolezni jeter in ledvic, hemeroide, kožne bolezni, alergije, imunski sistem, bolečine v sklepih, izboljšanje kvalitete življenja tistih, ki so zboleli za karcinomom, depresija itd.

dr. Sharma službuje kot gostujoči zdravnik ajurvedske klinike Ajurveda Balance u Zagrebu.

Z NAMI NAKUPUJETE VARNO!
visa mastercard
Varnost podatkov Dostava Pogoji poslovanja