dr. Wolfgang Schachinger

Dr. Schachinger je zaključil srednjo šolo l. 1972 v Riedu in medicinsko fakulteto v Innsbrucku. Diplomo kot doktor medicine je prejel l.1979. Po diplomi je bil na izpopolnjevanju v Splošni bolnišnici samostana sester Sv. Vincenta  v mestu Ried im Innkreis, ter je bil registriran kot splošni zdravnik l. 1982. Od leta 1983 je služboval kot samostojni splošni zdravnik v lastni družinski praksi, od l. 2004 pa skupaj z dr. Brigitte Schano Plonka.

Od leta 1992 izvaja v svoji kliniki poln program Pancha Karme (ajurvedskih terapij prečiščevanja). Dr. Schachinger je pridobil ajurvedsko izobrazbo s strani Maharishi vedske univerze na Nizozemskem in v Indiji. Na tem področju se izobražuje od l.1984. Je ustanovni član in član upravnega odbora Zbornice avstrijskih ajurvedskih zdravnikov in Zbornice nemških ajurvedskih zdravnikov. Je ustanovni član združenja EURAMA in predsednik – evropske ajurvedske zdravniške zbornice od l. 2008 (www.eurama.net) in  eden od treh sodirektorjev nemške ajurveda akademije (učnega centra za zdravnike, zdravilce, terapevte in splošne interesente).

Dr. Schachinger je skupaj z dr. Ernst Schrottom (Regensburg , Nemčija) ko-avtor številnih knjig v nemškem jeziku s področja ajurvede, ajurvede in zdravljenja kroničnih bolezni, med drugim ajurveda in visok pritisk, bolečine v sklepih, glavoboli ter knjig o učinkih tehnike TM (transcendentalne meditacije).

V svojem prostem času je predsednik organizacije GGL – Gemeinsam gegen Landminen (Skupaj proti minam)- Avstrije, neprofitne organizacije, ki dviguje splošno zavest o nevarnostih min in pomaga žrtvam min po celem svetu.

Njegova spletna stran

Z NAMI NAKUPUJETE VARNO!

Varnost podatkov Dostava Pogoji poslovanja