Zakaj priti ?

Lepo življenje je dragoceno. Opažamo, kako pomembno je, da imamo pravo znanje, ki nam daje pogum sprejemati prave odločitve, ki nas varujejo pred negotovostjo tega časa.

 

Ajurveda je veda o življenju. Na preprost način v nas zgradi razumevanje, kako živeti prijetno in uravnoteženo življenje. Hkrati pa nam omogoča, da raziskujemo njeno esenco, ki se skriva v frazi: Ajurveda Amritanam – Ajurveda je znanje o nesmrtnosti.

Oboje hkrati, preprosti nasveti, ki nam omogočijo pravi dragulj tega časa – živeti zdravo in lepo življenje in  njena esenca, ki nam omogoča raziskovanje najvišjih idealov življenja – oboje hkrati nam prinaša Ajurveda v naš čas in naše domove. Sedaj in tukaj.

ZATO POTREBUJEMO AJURVEDO, BOLJ KOT KADARKOLI

Poleg zanimivih predavanj boste lahko v živo napravili ajurvedsko svetovanje podkrepljeno s starodavno tehniko branja srčnega utripa NADI VIGYAN, ki jo bodo opravljali vešči ajurvedski terapevti in zdravniki.

O DOGODKU

Dan ajurvede smo prvič organizirali v sodelovanju z ALMA MATER in Ministrstvom AYUSH Republike Indije septembra 2018 v Ljubljani, v okviru evropskega kongresa integrativne medicine. Tokrat ga organiziramo v okviru mednarodnega izobraževanja Ajurvede, ki poteka pod okriljem IMAF in ALMA MATER v Mariboru, namenjen pa je predstavitvi Ajurvede širši javnosti.

Ajurveda je znanost  o dolgem, srečnem in zdravem življenju. Predstavlja najstarejšo naravno medicino na zemlji, katere znanje sodi med dediščino UNESCA (VEDE). Ajurveda je naravna in celostna, brezčasna  in hkrati moderna. Njena uporaba je preprosta, uporablja jo vsakdo, neglede na to od kod prihajaja in kje živi, ter neglede na to kaj ima kdo rad in česa ne mara.

Njena skrivnost leži v njenem celostnem pristopu in znanju, kako smo povezani z naravo in njenimi zakoni. Ajurveda nam kaže, kako živeti uravnoteženo življenje, daje nam osnove za celostno dobro počutje, naravno lepoto in trajno zdravje. Ljudem pomaga najti zopet ravnotežje

Več o Ajurvedi 

Dogodek bo potekal v odprtem prostoru v AVLI stavbe Andreandum (zadaj za prodajalno NATUROTEKE PLAVICA - glej zemljevid spodaj). V okviru dogodka bo tudi kratka delavnica o branju srčnega utripa, vsi udeleženci pa bodo imeli ENKRATNO PRILOŽNOST, da opravijo brezplačno svetovanje pri ajurvedskih terapevtih z branjem srčnega utripa - edinstveno tehniko NADI VIGYAN

V okviru dogodka bo več zanimiv predavanj uveljavljenih predavateljev. Celoten urnik si lahko ogledate tukaj.

Predavatelji 

Naši predavatelji so uveljavljeni poznavalci ajurvede in tehnik razvoja zavesti.

N.E. Ga. Namrata S. Kumar

Veleposlanica Republike
Indije v Sloveniji

Več info

Doc. Dr. Gordana Marković

Glavni predav. v prvem evropskem podiplomskem izobraževanju v Ayurvedi v organizaciji Alma Mater

Tomaž Klojčnik

Učitelj tehnike TM in predavatelj

Andrej Majes

Terapevt Mahariši ajurvede in zastopnik za izdelke Mahariši ajurvede

Gregor Obronek

Terapevt Mahariši ajurvede in učitelj tehnike TM

URNIK PRIREDITVE

Veleposlanica Republike Indije v Sloveniji

ga. Namrata S. Kumar

16.00

Uvodni nagovor


Dr. Gordana Markovič

16.15

Kaj je Ajurveda in kako lahko koristi vsakemu od
nas – še posebno v teh časih


Tomaž Klojčnik

16.45

Transcedentalna meditacija in večja
uspešnost pri izobraževanju


Gregor Obronek

17.05

Praktična ajurveda za vsak dan


Andrej Majes

17.25

Rasajane - pripravki Mahariši Ajurvede za
popolno zdravje


dr. Gordana Marković

17.45

PRAKTIČNA DELAVNICA : Kratka predstavitev Branja srčnega utripa


BREZPLAČNO Ajurvedsko svetovanje

18.00 - 20.00

Izkoristite edinstveno priložnost in se udeležite brezplačnega
svetovanja BRANJA SRČNEGA UTRIPA

Kontakt in lokacija

MARIBOR - Slovenska 17

ALMA MATER (poleg Naturoteke PLAVICA)

PRIREDITEV BO NA NOTRANJEM DVORIŠČU ( vhod skozi ALMA MATER PRITLIČJE)

Telefon NATUROTEKA PLAVICA: 02 / 620-78-27

Email: naturoteka-mb@plavica.si

O branju srčnega utripa

Na Ajurvedskem pregledu ajurvedski strokovnjak skozi opazovanje osebe, razgovor in z branjem srčnega utripa ugotavlja vzroke težav te osebe.

Srčni utrip ne nosi le informacij o številu udarcev srca, ampak nežna energijska nihanja ravnotežij ali neravnotežij doš – kvantno mehanskih energijskih principov, ki upravljajo z vsemi telesnimi funkcijami in z vsem v naravi.

Pri branju srčnega utripa se otipa srčni utrip s tremi prsti: kazalcem, sredincem in prstancem na arteriji desne roke pri moških in leve roke pri ženskah. Izkušnja ljudi je, da se počutijo bolje razumljene, ker  strokovnjak skozi tiho opazovanje nihanj v pulzu z njimi naveže globok stik. Pri tem dobi globok uvid v ravnotežja in neravnotežja, ki predstavljajo vzrok težav in ovir pri iskanju lepšega in nenapornega življenja.

Na ajurvedskem svetovanju ljudje dobijo močnejši vpogled v energijsko kvantna neravnotežja - NERAVNOTEŽJA DOŠ, AGNIJA IN DHATUJEV, ki v ajurvedski znanosti veljajo za temeljni vzrok nastanka bolezni in kratek ajurvedski nasvet kako neravnotežja odpraviti. Nasvet vključuje informacijo, kateri ajurvedski preparat Mahariši ajurvede je v danem trenutku za nas najbolj primeren. Ajurvedski preparati Mahariši ajurvede, ki izhajajo iz bogate tradicije ajurvedskih znanj stare Vedske civilizacije, ki se je na prostorih nekdanje Indije nahajala pred več 1000 leti, sicer na zahodu veljajo za prehranska dopolnila.

SE VIDIMO V PETEK !