KAPHA DOŠA – ZEMLJA _ MOČNEJŠE ČIŠČENJE

Test, ki ste ga naredili kaže na neravnotežja v Vaših telesnih tkivih in organih (KAPHA DOŠA). Zato Vam svetujemo sledeče:

Preparate uživajte v priporočenih dozah po sledečem razporedu:

PREPARATI iz TRADICIONALNIH ZELIŠČ

ČAJ MLADOST: 1 liter dnevno po požirkih, pijte mlačno

KAPLJICE HEPA:  3 x dnevno po 20 kapljic

OLJE PEGASTI BADELJ: 2 x 1- 2 žličk2 dnevno

TRIFALA zeliščne tabletke:  2 tbl pred spanjem

Za Vas so koristni VSI izdelki. Čiščenje je poteza, ki bo zelo dobro vplivala na Vaše počutje zato Vam svetujemo, da ga ponovite nekajkrat letno.


PREPARATI MAHARIŠI AJURVEDE

ZJUTRAJ NA TEŠČE: Ama Cleanse (MA 1010) – 2 tbl

KOSILO: Ama Cleanse G (MA 1663) – 2 tbl 30 min po kosilu

PRED VEČERJO: MA 2 – ½ – 1 tbl

Za Vas so koristni VSI izdelki. Čiščenje je poteza, ki bo zelo dobro vplivala na Vaše počutje zato Vam svetujemo, da ga ponovite nekajkrat letno.


PREHRANJEVANJE

Čas prehranjevanja: najbolj pomembno je, da se vsak dan držite istih ur prehranjevanja. Kosilo naj bo glavni obrok in naj bo zaužit med 10 in 14 uro. V kolikor ne čutite lakote, lahko kakšen obrok tudi izpustite. Zelo pomembno je, da po kosilu ne počivate – raje pojdite na lahek sprehod.

Hrana: Lahki topli, pusti obroki. Potrebno je malo jesti. Grenka, trpka in malo pekoča hrana. Pusta žita: proso, ajda, ječmen, quinoja, basmati ali rjav riž. Potrebno je biti zelo pazljiv pri hrani. Trpko sadje: granatno jabolko, jabolka, hruške. V primeru potrebe po mesu, se svetuje belo meso pusto pripravljeno.

Tekočine: Pijte veliko prekuhane vode, vroče. Ob vsakem napadu lakote si privoščite par požirkov.

Izogibajte se: MRZLA HRANA (sladoled), sladkarije in sladkor, izdelki iz bele moke (pšenica, testenine), kisle hrane (jogurt, kis, rdeče meso, rdeča zelenjava, kislo sadje), prenajedanju, težki hrani – težki obroki, suhomesnati proizvodi ali predelano meso

Začimbe: KAPHA ZAČIMBE ( kapha čurna ), vse pekoče začimbe kot npr. ingver, poper (v zmernih količinah)  ali, kardamom, koriander, cimet, bazilika, majaron, kumina, kurkuma

Ostali nasveti: Tudi med čiščenjem je fizična aktivnost pomembna, vendar jo zmanjšajte na ¾.

Po končani kuri čiščenja, lahko uživate KAPHA IZDELKE ( kapha čaj , kapha balance, kapha čurna) in zeliščne izdelke, ki prečiščujejo in vzpodbujajo (glej link spodaj). Zastavite si cilje in bodite fizično aktivni.

Z NAMI NAKUPUJETE VARNO!
visa mastercard
Varnost podatkov Dostava Pogoji poslovanja