O nas

Naša zgodba se je pričela pred 25 leti, ko se je Andrej, sin Jožeta Majesa prvič odpravil na pot iskanja svojega zdravja s pomočjo znanj Mahariši ajurvede. Nekaj let kasneje je s temi znanji pomagal svojemu očetu Jožetu Majesu po tistem, ko je propadlo podjetje v katerem je delal in ga je to popolnoma strlo. Oče Jože si je opomogel do te mere, da je pričel resno razmišljati, kako bi znanja o naravnem prinesel do ljudi.

zeliščar Jože Majes

Tako se je oče Jože odpravil na pot pridobivanja znanja znanja o zdravilnih rastlinah. Učil se je pri ljudeh, ki so v njegovem času imeli največ znanja. Najbolj pozitivno sta na njega vplivala mag. farm. Jože Kukman in dr. Jože Spanring. Predvsem učenje na terenu z g. Kukmanom mu je obogatilo njegovo poznavanje in prepoznavanje zdravilnih rastlin v naravi, kar ga je potem oblikovalo v odličnega botanika. Pri njegovem delu mu je ogromno pomagal z nasveti in sicer, tudi g. Helmut Pelzman iz Wiesa, kjer je služboval in vzgajal v tamkajšnjem državnem deželnem centru sadike zdravilnih rastlin. Največ pa se je naučil od ljudi po slovenskih vaseh, ki so mu ob tečajih, ki jih je prirejal, radi zaupali skrivnosti nabiranja zdravilnih rožic svojih dedkov in babic. Tako je ob nastajanju parka zdravilnih rastlin na Cerovcu nastala pisana paleta dejavnosti znotraj naše družine, ki jo, smelo in vztrajno v smeri zdravilnih rastlin, vodi naš »zeliščar Jože«.

Andrej, Jože in Vesna

V zadnjih letih vedno bolj v ospredje stopata njegov sin Andrej in hčerka Vesna, ki sta se odločila nadaljevati očetovo poslanstvo. Andrej z znanji Mahariši ajurvede, Vesna z znanji o zdravilnih rastlinah, kot brat in sestra skupaj poskušata udejanjiti več tisočletij staro izročilo iz Unescove dediščine človeštva, ki se glasi:

»Zdravilne rože, matere človeštva, stokratna je Vaša uporaba, tisočkratna je Vaša rast, Ve ki izpolnjujete stokratno delovanje, naredite moje ljudstvo brez bolezni » Rk Veda X.8.7.

Z NAMI NAKUPUJETE VARNO!
visa mastercard
Varnost podatkov Dostava Pogoji poslovanja