Zakaj na artiklih ni opisa za kaj se izdelek uporablja?

Leta 2013 je v Celotni Evropski uniji začel veljati zakon, utemeljen na kodexu imenovanem Codex Elementaris, ki prepoveduje za prehranska dopolnila in izdelke registrirane kot hrana (npr. v to kategorijo sodijo čajne mešanice) izrekati kakršnekoli zdravstvene trditve, oz navajati dobrobiti za človeško telo. Če bi želeli celostno opisati naše izdelke, bi morali pravno formalno izdelke registrirati kot farmacevtsko zdravilo, kar je pa za manjše podjetje,  ki deluje znotraj ljudskega zeliščarstva ali ajurvede fizično in praktično tako rekoč nemogoče, zaradi postopkovnih in finančnih ovir.

Ker je tako napisana zakonodaja v popolnem nasprotju s stoletji dolgo prakso tradicionalnega zeliščarstva, ljudskega zdravilstva in ajurvede, to v ljudeh ustvarja nemalo frustracije, saj jim je onemogočeno da bi o izdelku dobili kvalitetno informacijo.

Razumemo zakonodajalce, da so ustvarili zakone, z namenom širjenja prevelikih obljub zdravljenja z naravnimi izdelki, vendar je tovrsten način zelo neroden, saj hkrati onemogoča kakršno koli informacijo, tudi povsem korektno.

V našem podjetju tako poskušamo v direktnem kontaktu osvetliti pravilno uporabo naših izdelkov, s ciljem maximalne pravilne uporabe za potrošnika.

Z NAMI NAKUPUJETE VARNO!
visa mastercard
Varnost podatkov Dostava Pogoji poslovanja