page headline img

Informacije

Slika Jožeta

Zeliščar Jože Majes

Pred več kot desetimi leti je oče Jože odšel v samostan Stična, kjer je začel pridobivati znanja o zdravilnih rastlinah. Sledilo je veliko učenja doma in v tujini, in nastala je pisana paleta dejavnosti znotraj naše družine, ki jo, smelo in vztrajno v smeri zdravilnih rastlin, vodi naš »zeliščar Jože«.

Slika Park zdravilnih rastlin

Učna kmetija zeliščarja Jožeta

Jože je gospodar na učni kmetiji. Majhna po velikosti, a velika po srcu in  znanju, je njegova zeliščarska učna kmetija Plavica, ki se nahaja pod roškimi gozdovi blizu Dolenjskih Toplic. Učna kmetija Plavica je, v obliki vrta polnega zdravilnih rastlin, namenjena prikazu in poučevanju o zdravilnih rastlinah.
Slika Poučevanje v vrtu

Poučevanje in ogled zdravilnih rož na učni kmetiji

Gospodar Jože Majes na njej svetuje obiskovalcem in poučuje o zdravilnih rastlinah na svojem vrtu ter na različnih predavanjih in šolanjih, medtem ko mama Zvonka s prijazno besedo in skodelico čaja poskrbi, da vsak odide srečnejši, kot je prišel. Poleg svetovanj in ogledov vrta zdravilnih rastlin, vodi Jože številna predavanja in šolanja o zdravilnih rastlinah po vsej Sloveniji, kar ga uvršča v sam vrh poznavalcev botanike, zdravilnosti zelišč in fitoterapije.

Slika Andrej na polju

Andrej Majes

Njegov sin Andrej izdeluje že dobro poznane čajne mešanice Plavica. S svojo družino živi v Zagradcu, idilični vasici blizu izvira reke Krke, na ekološki kmetiji BIOPLAVICA.

Slika Delo na polju Zvonka in Mija

Pridelava zdravilnih rastlin poteka ročno

Tu prideluje  številne zdravilne rastline, ročno in na starodaven način, kot so to počeli naši dedki in babice. Andrej je tudi priznan terapevt Mahariši ajurvede in direktor Mahariši ajurvede v Sloveniji.

Slika Lokacija Plavice d.o.o.

Plavica d.o.o.

Podjetje Plavica d.o.o., ki je v lasti družine, izdeluje čajne mešanice PLAVICA. Večinoma gre za ekološko proizvodnjo in podjetje PLAVICA se lahko pohvali z ekološkim certifikatom inštituta KON-CERT.

Slika Pulz diagnoza Andrej in Mateja

Diagnoza pulza

Poleg tega podjetje organizira izobraževanja in prodaja izdelke Mahariši ajurvede v Sloveniji. Andrej je priznan terapevt Mahariši ajurvede,  saj izvaja diagnozo pulza, starodavno tehniko branja srčnega utripa, s katero lahko ugotavljamo neravnovesja v telesu in svetujemo, kako na naraven način telo ponovno uskladiti z vedno negujočimi zakoni narave ter tako vzpostaviti popolno zdravje.

Kontakt: Plavica d.o.o., Zagradec 6A, 1303 Zagradec, Slovenija | Telefon: 01 620 8843, 01 7886815, 040 588 844 | Email: info@plavica.si