page headline img

Knjiga Jože Majes

Knjiga Zdravnik zdravi, narav ozdravi, je nastala na podlagi dolgoletnih izkušen priznanega slovenskega zeliščarja in botanika Jožeta Majesa. Svoje znanje in posluh za rastline je strnil v 240 strani obsežno knjigo, trde vezave, katero poleg receptov in nasvetov, krasijo še nazorne barvne fotografije rastlin in prikazov izdelave mazil in sirupov. Avtor se na zelo poljuden in vsakomur razumljiv način dotakne osnovnih pravil nabiranja, imenovanja, sušenja in hranjenja zdravilnih rož. Zelo nazorno opisuje tradicionalne postopke izdelave tinktur, sirupov, mazil, olj, praškov in celo zeliščnih bombonov. A najbolj obsežen del knjige, je namenjen reševanju akutnih in kroničnih obolenj, ki pestijo sodobnega človeka. Jože Majes podaja recepte in mešanice, s katerimi lahko uspešno odpravljate in zdravite večino današnjih bolezni.

Knjiga ni pisana kot običajen priročnik, kot jih poznamo kar nekaj v našem prostoru. Pisana je preprosto, na podlagi izkušenj in pričevanj ljudi, ki so se uspešno pozdravili z zdravilnimi rastlinami.

Recepti opisani v knjigi so preprosti in razumljivi, tako, da si lahko sleherni človek v Sloveniji, sam nabere rože in z njimi po navodilih iz knjige pripravi zdravilni čaj, mazilo ali tinkturo, ki mu bo prinesla zdravje in s tem lepše in daljše življenje in iz tega razloga, nepogrešljiv dodatek vsake družinske knjižne police.

 

Nakup knjige Zdravnik zdravi, narava ozdravi (Jože Majes)


Oglejte si video posnetek Jožeta Majesa:

Kontakt: Plavica d.o.o., Zagradec 6A, 1303 Zagradec, Slovenija | Telefon: 01 620 8843, 01 7886815, 040 588 844 | Email: info@plavica.si