Asafetida (Hing)

cena z DDV 24,15 

Ajurvedski nadomestek za čebulo

Vprašajte o izdelku
X

Imate vprašanje o izdelku?
Vprašajte našega strokovnjaka  Opis

  Ajurveda odsvetuje uživanje čebule v jedeh. Zato pa priporoča uživanje Asafetide, ki ima zelo podoben okus, vendar pa v skladu z ajurvedo prinaša bolj satvičen vpliv na hrano.“Astanga Hridaya” eden izmed najstarejših ajurvedskih tekstov, dokumentira asafetidin širok spekter koristnih lastnosti. Ima zelo značilen vonj in zato je je potrbno uporabljati v zelo majni količini (manj kot ščepec).
  Asafetida je odlična alternativa čebuli ali česnu. Čebula in česen se namreč v ajurvedski kuhinji ne uporabljata. Zelenjavne jedi in jedi iz mung dalja se pogosto začinijo z asafetido zaradi njene zelo cenjene Vata uravnoteženih lastnosti.

  Vrsta izdelka: Ajurvedska začimba
  Starostna skupina: za vse starostne skupine
  Uporaba: Uporabimo kot začimbo pri jedeh. Uporabljamo jo kot nadomestek za česen in čebulo. Ker ima močan vonj in okus, dodamo le ščepec pri vsaki jedi. Ajurvedske začimbeuporabljamo tako, da jih popražimo na olju ali ajurvedskem maslu imenovanem ghi
  Pakiranje: 50g
  Vsebina: Ajurvedska začimba
  Proizvajalec: Maharishi Ayurveda India
  Odgovorna oseba: Maharishi Ayurveda Products Europe B.V., Veldweg 33, 6075 NL Herkenbosch, The Netherlands, Nizozemska
  Dobavitelj: Plavica d.o.o., Zagradec 6a, 1303 Zagradec, Tel:+38617886815
  asafetida

  Ajurvedsko znanje

  Nekateri vidiki ajurvedskega znanja so utemeljeni na načelih in stališčih, ki se razlikujejo od zahodne znanosti poznane širšemu krogu ljudi, zato si prosim preberite pomembne informacije, ki smo jih zbrali za Vas.