Požar na Krasu in Dan Ajurvede

V teh dneh spremljamo, kaj se dogaja na Krasu, ko gorijo gozdovi, ogroženi so domovi tamkajšnjih prebivalcev. Vendar ni problem le tam, saj če se peljete po Sloveniji je na mnogo krajih v tej vročini atmosfera podobna kot »da se vozite po ražnju«. Izsušeni travniki, kot da se vozite po kakšni južni sredozemski deželi ob morju.

Pragmatični Slovenec bo dejal. Seveda, treba je iti v gore. Vendar tudi v gorah, ni več tako kot je bilo. V teh dneh Vas bo v gorah, če se odpravite spremljala velika vročina tudi na 2000m nadmorske višine, mnogi gorski potoki so izsušeni. Slap Savica vedno bolj vsako poletje izgleda kot majhen slapič in ne kot mogočen slap, ledenik pod Triglavom pa je je tik pred popolnim izginotjem.

Seveda boste dejali. Pač klimatske spremembe. In nova energijska revolucija jih bo rešila. Vendar, ali res?

Kaj res ustvarja slabo klimo na zemlji

Klimatske spremembe naj bi ustvarjale povečane količine CO2 v ozračju in zato naj bi se ozračje in z njim Narava več ne obnavljala. In s spremembo industrijskega modela naj bi bili ti problemi rešeni. Vendar ali res?

V predzadnjem blogu sem pisal o nasvetih za poletje in za njim smo za vse, ki so pridruženi v malo šolo ajurvede imeli webinar o Pitta doši oz. principu ognja. Pitta doša, je več kot le princip ognja. Gre za Super Polje energije (t.i. Gaugove polje) – zelo subtilen upravljalski princip inteligence Matere Narave, ki se popolnoma avtomatsko poruši (oz. prenakopiči), ko so okrnjeni zakoni Narave.

V človeku se povečana Pitta doša kaže v zakisanosti telesa in posledico težavah v prebavi (gastritis, etc..), povečani jezi in nestrpnosti ( mimogrede, ali je kdo opazil, ali je tega nekaj preveč med ljudmi v zadnjih 2 letih), boleznih kože, težavah z očmi….

Glavni vzrok je preobremenjenost tako telesna kot duševna in povezano s tem napačna hrana. Vendar vse skupaj se ne ustavi le na ravni posameznika. Obstaja nekaj, kar lahko imenujemo kolektivna zavest naroda in ta je zbir vseh zavesti vsakega posameznika v narodu. In če je veliko posameznikov s Pitta znaki, se to začne odražati v narodu. Pride do večjih požarov, v narodu je namesto sožitja veliko nestrpnosti in sovražnosti. V ekstremnih situacijah pride do vojn…

Glavni vzrok klimatskih razmer, ni le CO2. CO2 je le posledica preobremenitve Narave, ki se začne pri preobremenitvah ljudi. Do preobremenitve pride, ker ljudje nimajo pravilnega znanja o življenju in delovanju.


Ajurveda in klimatske spremembe

Tisto kar manjka ni le več električnih vozil. Če bodo ljudje preobremenjeni z spremembo v zeleno družbo, se stvari ne bodo izboljšale ampak kvečjemu poslabšale. Poglejte npr. primer Nemčija, kjer je na oblasti zelena stranka, ki je obljubljala mir in zeleno energijo. Končni rezultat po enem letu vladanja je vojna v Evropi in ponovni zagon termoelektrarn v Nemčiji.

Manjka predvsem pravilno znanje o življenju, kako se zgraditi da ustvarjamo dobro za vse ljudi in naravo, v lastnem nenaporu.

In to luč znanja prinaša Ajurveda. Luč znanja Ajurvede je tisto kar človeštvu najbolj primanjkuje.

In tukaj pridemo do dneva Ajurvede, ki bo naslednji petek 29.julija 2022 od 16-20h v Mariboru.

Zato pot pod noge in se vidimo naslednji petek v Mariboru.

Z NAMI NAKUPUJETE VARNO!
visa mastercard
Varnost podatkov Dostava Pogoji poslovanja