Kako si z vsem tem lahko pomagam?

Če se niste poglobili v teorijo doš in iščete hitro rešitev potem si še enkrat preberite poglavje:

Na kratko: Katero došo naj uravnovesim?

Ko ste pregledali tabele in ugotovili, da je npr. Vaš največji problem mentalna utrujenost, kar kaže na neravnotežje Vata doše, potem boste iz naše zakladnice izdelkov izbrali izdelke, ki uravnotežijo Vata došo*. Ti izdelki so zelene barve npr. Vata čaj, Vata začimba, Vata aroma olje…

Izdelki za uravnoteženje Vata doše

Če ste pri pregledu tabele ugotovili, da je Vaš največji problem npr. nestrpnost v stresnih situacijah, kar kaže na neravnotežje Pitta doše (npr. zadnjič mi je ena gospa dejala, da je v neki trgovini spremljala prodajo pohištva s strani prodajalca strankam, in je v enem trenutku, ko je opazila, da prodajalec ne prodaja pošteno, preprosto izgubila živce in začela nadirati prodajalca), potem boste želeli izbrati izdelke, ki uravnotežijo Pitta došo*.
Ti izdelki so modre barve npr. Pitta čaj, Pitta začimba, Pitta aroma olje….

Izdelki za uravnoteženje Pitta doše

Recimo da ste pri pregledu tabel ugotovili, da Vas najbolj moti to, da ste malo preveč lenobni (npr. veste, da bi morali, nekaj narediti, pa se kar ne morete pripraviti do tega), kar kaže na neuravnoteženo Kapha došo. Potem boste izbrali izdelke, ki uravnotežijo Kapha došo*.
Ti izdelki so rdeče barve npr. Kapha čaj, Kapha začimba, Kapha aroma olje…

Izdelki za uravnoteženje Kapha doše

Če ste naredili doša test in ste določili Vaš Doša Tip

Ko je test narejen in Vam test pokaže, da ste npr. Vata tip, potem to pomeni, da je generalno gledano za Vas dobro, da skozi vse leto skrbite, da bo Vata doša v ravnotežju. To lahko naredite tako da sledite tip rutine, ki je dober za Vata tip ali jeste hrano, ki se svetuje za Vata tip, najbolj preprosto pa je, da si pomagate z VATA izdelki. Podobno velja, v kolikor ste kakšen drug tip doše npr. Pitta tip. Potem se Vam svetuje PITTA izdelke. In v primeru da je test pokazal da ste Kapha tip, potem se Vam svetuje KAPHA izdelke.*

Vse izdelke za uravnoteženje doš najdete na tej povezavi:

Vata-Pitta-Kapha izdelki

Kaj pa če sem dvo ali tridoša tip?

Kot smo že omenili pri rezultatih testa se lahko zgodi, da Vam test pokaže, da ste dvo ali tridoša tip.

Kaj to pomeni?

To pomeni da pri Vas ne  prevladuje le ena doša ampak dve doši ali celo tri.


Takšne možne kombinacije so naslednje:

  1. Vata-Pitta
  2. Pitta-Vata
  3. Vata-Kapha
  4. Kapha-Vata
  5. Pitta-Kapha
  6. Kapha-Pitta
  7. Vata-Pitta-Kapha

Najbolj preprosto pravilo  pri prevladujočih dveh ali treh došah je, da izmed dveh doš izberete tisto, za katero čutite da Vam povzroča več težav.

Npr. recimo da ste Pitta – Kapha tip. Npr. da se pri Vas Pitta tip kaže tako, da ste nagnjeni k povečani kislini v prebavi ali ste malo kolerični, kar pomeni da se prehitro vzburite, kapha tip pa se kaže v vaši močnejši postavi oz temu da težje izgubljate kilograme.

Po tem pravilu bi se najprej posvetili tisti težavi, ki je za Vas najbolj moteča. Npr. da Vas zelo motijo težave z kislostjo v želodcu, ki so znak prenakopičene Pitta doše. Potem lahko npr. redno uživajte Pitta čaj, ki pomirja Pitta došo.

Druga možnost v kolikor ne čutite kakšnih posebnih težav je da se prilagodite letnemu času. Ajurveda namreč uči, da vsak letni čas povečuje določeno došo.

V naslednjem poglavju bomo predstavili posebno tabelo, ki nam bo pomagala razumeti v katerem letnem času je najbolje uravnotežiti katero od doš.

* Nekateri vidiki ajurvedskega znanja so utemeljeni na načelih in stališčih, ki se razlikujejo od zahodne znanosti poznane širšemu krogu ljudi, zato si prosim preberite pomembne informacije o izdelkih, ki smo jih zbrali za Vas

Z NAMI NAKUPUJETE VARNO!
visa mastercard
Varnost podatkov Dostava Pogoji poslovanja