Vata tip

Vata tip ljudje so ljudje, pri katerih prevladuje Vata doša s svojimi lastnostmi. Takšni ljudje so vitki, hitri, živahni, duševno zelo aktivni. Vata je hitra in gibljiva in če je Vata uravnoteženena potem so to lahko zelo hitri, gibčni in lahki ljudje. Lep primer so npr. igralci namiznega tenisa, plezalci, igralci badmintona ali telovadci na bradlji, ki potrebujejo za tak šport vse te kvalitete. Vata je nežna subtilna, zato se takšni ljudje zelo radi odločajo za duhovno pot. Vendar so pogosto tudi boječi in pozabljivi, lahko jih hitro  zebe. Imajo nereden apetit in slabo prebavo. Pogosto slabo spijo in imajo revmatične težave povezane z obrabami sklepov.

Za Vata tip, bomo kot primer izbrali gospo Minko. Ga. Minka je  ženska, ki  je bila že od nekdaj suhcena. Čeprav je že v poznih letih, se ne spomni da bi imela kdaj preveč kilogramov. Že od nekdaj je malo jedla, čeprav je bilo lahko to v njenih očeh ogromno. Nekaj kar  le redko komu prizna. Minka težko najde notranji mir. Vedno jo nekaj skrbi in se zaradi tega tudi zelo težko odloča. Komaj se ogreje za eno rešitev, že ji po glavi mrgoli druga. In tako naprej, da je včasih že utrujena od razmišljanja. Minka tudi rada govori, veliko govori.

Vse stvari opravlja hitro, včasih tudi malo površno – sploh če je  utrujena. Hitro rada pozablja, po tuširanju se mora vedno mazati z olji, saj ima vedno suho kožo. Njen glavni problem so strahovi in skrbi.

Vse te kvalitete, ki smo jih našteli so znaki neuravnotežene Vate. Če bi se ga. Minka naučila prepoznavati svoje lastnosti, bi sebe prepoznala kot Vata tip človeka. Uravnoteženje Vate bo Minki pripeljalo notranji mir in srečo ter uspeh in prijetnost bivanja v življenju. Vata tip človeka tudi pomeni, da je Vata pri takšnem človeku prenakopičena in uravnoteženje Vate pomeni zmanjšanje Vate z uporabo lastnosti, ki so Vata lastnostim nasprotne.

Pomembno je razumeti, da v resničnem svetu ima le malokdo vse te težave. Ta primer smo izbrali, da bolj plastično ponazorimo Vata težave. Tako da že nekaj teh lastnosti, če jih odkrijete pri sebi lahko nakazuje na neuravnoteženo Vato oz., da ste Vata tip človeka.

Poglejmo še enkrat osnovne lastnosti Vata tipa človeka:

lahka, vitka telesna konstitucija
drobna ali visoka rast
hitro reagiranje
entuziastičen, hitro se navduši
izredno hitro dojema, vendar hitro pozablja
ne mara hlada, mraza
nagnjenje k suhi koži
nagnjenje k zaskrbljenosti
lahko in prekinjeno spanje, težko zaspi
nereden tek in prebava
nagnjenje k zaprtosti
nagnjenje k napenjanju
veliko miselne aktivnosti
težko sprejemanje odločitev

Z NAMI NAKUPUJETE VARNO!
visa mastercard
Varnost podatkov Dostava Pogoji poslovanja