Pitta tip

Če je pri Vata tipu človeka prevladovala Vata doša, pri Pitta ljudeh prevladuje Pitta doša. Takšni ljudje so normalno visoki in lepega, atletskega telesa. Imajo markanten obraz, dober apetit, hitro prebavo. So redoljubni, polni moči, hitrih odločitev, odločni, a tudi nagnjeni k jezi in kritičnosti, hitro ranljivi ter dovzetni za težave s prebavili.

Pitta ljudje so naravni voditelji: vedno malo odstopajo od drugih, hkrati pa so pogosto preambiciozni, nagnjeni k preobremenjevanju kar pogosto vodi k izgorelosti. Če je uravnotežena pitta ljubeča in negujoča je prenakopičena pitta nagnjena k izbruhom jeze in k nestabilnim čustvom. Ljudje s prenakopičeno pitta došo radi kritizirajo, so ljubosumni in preveč pedantni.

Za Pitta tip bomo izbrali Rajkota. Rajko je je agilen moški v srednjih letih. V podjetju je ravnokar postal vodja enega od pomembnejših oddelkov. To je dosegel s svojo zagnanostjo in ambicioznostjo, saj je vedno delal več kot je od njega zahtevalo podjetje. Rajko je zelo inteligenten, markantnih potez, srednje rasti, dober športnik. Rad zahaja v gore, tudi morje mu je pri srcu čeprav, predvsem zaradi vode, ker rad plava. Ugotovil je da ni dobro da je predolgo na soncu.

Kadar je preobremenjen postane kritičen, zajedljiv, tudi pikolovski in pogosto se takrat z ženo skregata. To ga jezi, saj se bolje počuti če je ljubeč in potrpežljiv.

Prebavo je imel vedno dobro, ravno tako ima vedno veliko energije. Vendar zadnje čase občuti pekoč občutek v želodcu. Posebej spomladi in jeseni. In še nekaj: zadnje čase ima  občutek da se mu lasje redčijo in začelo ga je skrbeti da bo postal plešast.

Vse te lastnosti pri Rajkotu, kažejo na neuravnoteženo Pitta došo. Ker te lastnosti prevladujejo pri njemu lahko rečemo za rakota da je primer Pitta tipa človeka. Če se bo Rajko naučil uravnotežiti svojo Pitta došo, bo njegovo nestrpnost zamenjala potrpežljivost, njegovo jezljivost ljubečnost in njegovo kritičnost razumevanje in toleranca.

Pomembno je razumeti, da v resničnem svetu ima le malokdo vse te težave. Ta primer smo izbrali, da bolj plastično ponazorimo Pitta težave. Tako da že nekaj teh lastnosti, če jih odkrijete pri sebi lahko nakazuje na neuravnoteženo Pitto oz., da ste Pitta tip človeka.


Lastnosti Pitta tipa ljudi so sledeče:

srednja debela, navadno atletska telesna konstitucija
hitro dojemanje, srednje dober spomin,
ambiciozen, voditelj, redoljuben
občutljiv na sonce in vročino
normalna koža, ki hitro pordeči na soncu in je lahko nagnjena k vnetjem
pogosto svetlolas ali rdečelas
pegast, z materinimi znamenji
nagnjenost k izgubi las-plešavosti
hitro razdražen in razburjen
dober govornik, oster razum
navajen ukazovanja in vodenja
dober apetit, dobra prebava
ljubi mrzle jedi in pijače
pronicljive oči
lahko nagnjen k cinizmu

Z NAMI NAKUPUJETE VARNO!
visa mastercard
Varnost podatkov Dostava Pogoji poslovanja